algemene info
de leiding

Ieder jaar staat er een team van topvrijwilligers klaar om wekelijks het beste van hunzelf te geven. Benieuwd naar de leidersverdeling? Kijk dan zeker even op deze webpagina.

Daarnaast hebben we ook 4 toppers van eenheidsleiding die de scouts draaiende houden. Bij hen kan je terecht met vragen over inschrijvingen, betalingen, kampen, ... Takspecifieke vragen worden het best naar de takleiders gericht. 

Ree - Nienke Surmont
- 0487 47 16 70
Jabiroe - Maarten Beernaert
- 0489 98 31 72
Roek - Lucas Van Loo
- 0471 66 20 56
Carancho - Arthur Cornelis
- 0495 51 69 07

het lidgeld

Elk lid wordt verwacht om tegen 3 oktober lidgeld te betalen (€ 55). Dit is nodig voor de FOS verzekering, de overschot wordt gebruikt om de werking van de eenheid draaiende te houden. Bevers, Welpen (Roukan en Felan) en Wolven betalen een beetje extra (€15) zodat er wekelijks een 4-uurtje klaar staat. Kijk zeker ook even op onze webpagina voor financiële ondersteuning!
 

das en uniform

Voor de Bevers volstaat een das, vanaf de Welpen is het uniform (met kentekens) verplicht. Voor meer info kan je terecht in onze fos-shop in de ouderbar. De eerste openingen zijn op 10 en 17 september tussen 17u00 en 18u00. Daarna opent de shop iedere tweede zaterdag van de maand.

communicatie

We proberen steeds de ouders en leden zo goed mogelijk te informeren via verschillende kanalen. Check wekelijks de website voor het uur en de locatie van de activiteit! De website bevat altijd de meest recente en correcte informatie. Je vindt er ook de Op Weg terug; een brochure met een overzicht van de takprogramma’s en info over kampen en evenementen!

Hou deze kanalen in het oog voor recente informatie:

website: www.menapiers.be
facebook: De Menapiërs
instagram: @demenapiers
youtube: De Menapiërs
 

het scoutsjaar
binnenkort...

Wat kunnen jullie binnenkort nog verwachten:


10 september: eerste activiteit 'Overgang'
Als start van het nieuwe jaar spreken we allemaal af aan onze lokalen met kleren die vuil mogen worden. Traditiegewijs is het een dag waar we de nieuwe leiding, vrienden en vriendinnen leren kennen.

17 september: BBQ van de eenheid + infomoment ouders
Na een lange pauze gaan we terug van start met ons eerste evenement:
de B(urger)BQ
Daarnaast voorzien op deze avond ook een infosessie per tak voor alle ouders. Deze zal plaatsvinden om 17u30 aan onze lokalen. De leiding van alle takken zal er in het kort wat meer vertellen over hoe het scoutsjaar er zal uitzien.

op termijn...
Ons jaar is goed gevuld! Verdienen onze belangrijkste activiteiten en kampen al een plaatsje in de agenda?

25 september: geen activiteit, Saamdagen voor de leiding

24 december en  31 december: geen activiteit, feestdagen

25 februari: geen activiteit, leidersweekend

10-13 april: paaskamp

20 mei: eenheidsdag

7-17 augustus: zomerkamp
helpen als ouder
Zin om als ouder of sympathisant ook je steentje bij te dragen aan onze werking? Dit kan in ons oudercomité, als losse vrijwilliger of op kamp als kookploeg. Je bent meer dan welkom!
Meer informatie via of op onze website.