Zomerkamp 2020
 
Kampinfo
op coronakamp!

Op kamp gaan in tijden van corona is niet vanzelfsprekend. Het duurde lang vooraleer we te weten kwamen als we effectief op kamp zouden mogen vertrekken, en daar zijn er natuurlijk heel wat redenen voor. Het is dan ook logisch dat dit kamp op een iets andere manier zal verlopen dan dat we het anders gewend zijn. We nemen het er graag bij zodat we toch een onvergetelijke 10 dagen kunnen beleven in de Ardennen! Alle uitgebreide maatregelen die zullen genomen worden vind je terug op deze pagina. Bekijk dit zeker alvorens je in te schrijven, zo dat je weet wat er je te wachten staat. Hieronder vind je alvast de belangrijkste veranderingen op een rijtje:

 • Iedereen mag in principe mee op kamp, hoewel er risicogevallen zijn die specifieke toestemming nodig hebben van hun huisarts om mee te mogen op kamp. Het gaat hier voornamelijk over personen ouder dan 65 jaar, personen met chronische ziektes, diabetes, hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen van wie het immuunsysteem verzwakt is. Een gedetailleerde lijst voor kinderen vind je hier.
 • Op het kamp wordt er gewerkt met contactbubbels, waar maximum 50 personen in zitten. Iedereen die meegaat op kamp zal dus in 1 van die bubbels zitten. Binnen de bubbels is niemand onderhevig aan de social distancing-regels ten opzichte van elkaar & mag er onderling contact zijn. De bubbels mogen echter geen contact hebben met leden uit andere bubbels. De leiding ziet er op toe dat dit nageleefd wordt.
 • Broers en/of zusjes die in andere bubbels zitten mogen geen dicht contact hebben met elkaar (maar zwaaien mag!).
 • Dit jaar is er geen bezoekdag. We mogen zo weinig mogelijk extern volk op het kampterrein toelaten, dus alle ouders op het kamp verwelkomen zit er dit jaar niet in.
 • Hygiëne is meer dan ooit belangrijk op zomerkamp. We wassen grondig onze handen voor elke maaltijd & we delen zoveel mogelijk materiaal te verdelen per bubbel. Gemeenschappelijk materiaal dat al eerder in contact kwam met andere bubbels wordt ontsmet vooraleer het gebruikt wordt door een nieuwe bubbel.
 • De kookploeg draagt mondmaskers & handschoenen bij intensief kookwerk & het verdelen van het eten. Er wordt nauwlettend in de gaten gehouden welke potten & pannen aangeraakt worden door andere bubbels & indien nodig ontsmet of aangeraakt met handschoenen.
 • Indien er toch contact is met iemand van buiten de bubbel, dan wordt dit opgeschreven in een contactlogboek. Zo kan er steeds getraceerd worden welke bubbel (on)rechtstreeks contact heeft gehad met iemand anders in het geval van een zieke..

telefonische bereikbaarheid

Enkel bij zeer dringende gevallen is de eenheidsleiding telefonisch te bereiken op kamp via:

 • Steenbok (Victor Bey): 0468 56 66 50
 • Bento (Steven Delbeke): 0468 16 62 49
 • Wouw (Loewie Crepain): 0494 16 99 83


Gelieve de leiding of kookploeg niet op te bellen of te sms'en om te vragen hoe het met uw kleine spruitjes gaat. Het is voor de leiding erg belastend moest iedereen dit doen. Mocht er zich iets ernstigs voordoen, dan zullen wij tijdig contact opnemen.

heen- & terugreis

Dit jaar gaan we weer met de bus richting onze kampplaats. We vertrekken vanaf het lokaal, dus duid onderstaande momenten maar met stip aan in je agenda!

Vertrek - We verzamelen op maandagvoormiddag 3 augustus om 8u45 aan het lokaal
Terugkomst - We komen terug toe op donderdagnamiddag 13 augustus aan het lokaal. We schatten dat dit ergens in de namiddag rond 18u zal zijn, maar dit hangt af van het vertrekuur in Han-Sur-Lesse en de verkeerssituatie. Hou zeker deze site of facebook in de gaten voor eventuele updates / wijzigingen!


beverkamp

De bevers moeten wél opgehaald worden aan het kampterrein op zaterdag 8 augustus omstreeks 14u (13u kampuur). We vragen aan de beverouders om te wachten aan de ingang van het kampterrein, bij voorkeur in de wagen. Omdat er geen bezoekdag is kunnen we jullie niet op het terrein verwelkomen. We raden jullie wel zeker aan om in de buurt enkele leuke bezienswaardigheden te bezoeken om die voor- en/of namiddag in de Ardennen toch iets op te vrolijken! 

Het adres om te navigeren naar ons kampterrein:
Rue de la Source, 5580 Rochefort
50.125029, 5.168106


seniors

De seniors gaan dit jaar jammer genoeg niet op buitenlands kamp, maar gaan mee met de rest van de eenheid naar de Ardennen. De seniors gaan met de trein op kamp. Concrete info over het seniorkamp zal via de seniormoderators tot bij de senior(ouder)s komen.

 
Kaartje sturen?

Voor iedereen is het best leuk om op kamp een kaartje of een briefje te krijgen. Als je van plan bent om te schrijven, doe dit dan best tijdig! Anders lopen de Bevers de kans hun post te missen, en dat zou jammer zijn.

Kaartjes komen bij ons terecht via het volgend postadres: Denk eraan duidelijk Menapiërs, de tak en de naam van de geadresseerde te vermelden om zo misverstanden te voorkomen.


39e FOS De Menapiërs
tav. tak + naam
Impasse de la Boverie 12
5580 Han-Sur-Lesse


 

 
Wat neem ik mee?
kampthema + kledij
Bevers    Kabouters   Overall/salopette, baard, kabouterhoed, klompen, blozende kaken, paddenstoel, klompen, ...
Felan     Monsters   Verkleed je in een monster! vb. Monsters Inc.
Roukan    Insecten   Verkleed je in een insect! vb. libelle, rups, mier, lieveheersbeestje, ...
Wolven    Op safari in Wylandia   Verkleed je in je lievelingsdier!
JVG's    The survivors of Jalapão   Gescheurde/vernielde vakantiekledij, sokken in sandalen, ...
VG's   Ruitenwassers
 
  Blauwe overall & een trekkertje (heel belangrijk)
Seniors    Spanje   Hola señoras y señores, pueden obtener más información de los         moderadores senior
Stam    Dagelijkse kost
 


tips voor de beverbagage
Voor bevers kan het handig om aparte kledingpakketjes te maken voor elke dag. Ook is het belangrijk om alles te naamtekenen, want bevers herkennen vaak hun eigen dingen niet. Een leuke foto en de favoriete knuffelbeer zijn handige heimweemedicijntjes.

geen zakgeld
Tot en met de wolven zit het zakgeld inbegrepen in de prijs. Zij kunnen op tijd een snoepje 'kopen' uit ons eigen pop-up snoepwinkeltje. Laat die centjes dus maar thuis!

postkaartjes
Elke bever, welp en wolf krijgt 3 postkaartjes om te verzenden, ook deze zitten inbegrepen in de kampprijs. Vergeet uw kind niet de adressen mee te geven, liefst in stickervorm.

keukenhanddoeken
Heb je een keukenhanddoek op overschot? Geef hem dan mee op kamp. Wij kunnen er altijd extra gebruiken. Vanaf de welpen wordt er ook verwacht dat iedereen een keukenhanddoek meeheeft om de afwas mee te doen tijdens het afwascorvee.

geen snoep
Het is een traditie: op kamp gaan betekent voor veel kinderen kilo's snoep inslaan. Voor de Bevers, de Roukan en de Felan vragen we echter om geen snoep mee te geven met uw kind. Sommige kindjes krijgen namelijk veel minder snoep mee dan andere kindjes, en dit zorgt vaak voor moeilijke situaties die we kunnen missen als de kiespijn (haha). De Bevers, Roukan en de Felan zullen wij dus zelf van de zoete noden voorzien!

Wolven, Jongverkenners en Verkenners: denk aan jullie tandjes & summerbody. Te veel snoep is zeker niet nodig ;)
bagagelijst
Correct uniform (hemd + das)
Identiteitskaart of ISI+kaart (geen SISkaart!)
Medische fiche
Min. 5 mondmaskers
Lunchpakket + drinkfles
Kledij voor koud en warm weer
Ondergoed
Vuil linnen zak
Regenjas
Petje
Zonnecreme
Stevig schoeisel
Licht schoeisel
Laarzen
Waterschoenen
Klein rugzakje
Toiletzak
Pyjama
Tandenborstel
Tandpasta
GEEN douchegel (wordt voorzien)
GEEN shampoo (wordt voorzien)
Handdoek
Zwemkledij
Keukenhanddoek
Washandje
Zaklamp
Kampkledij
Kussen
Slaapzak
Luchtmatras (geen veldbed)
Extra deken
3 adressen voor postkaartjes (liefst stickervorm) (BE,WE,WO)
Zakmes (JVG & VG)
Gamel, bestek & beker (JVG & VG)
Werkhandschoenen (JVG & VG)
Trekrugzak (VG)
Eigen tentjes - spreek onderling af! (VG) 

Deze lijst is ongetwijfeld niet volledig. Ook wij vergeten altijd wel iets. Je mag ons altijd tips geven om deze lijst aan te vullen.

luizen
Deze kriebelende beestjes neem je liever niet mee in je bagage. We vragen om vlak voor het kamp bij uw kind te controleren op luizen. Natuurlijk kan het eens gebeuren dat een kind luizen heeft, dat hoort namelijk bij het goede kinderlijke leven van buiten ravotten. Toch vragen we om dit aan ons mee te delen als uw kind beestjes huisvest. Zo kunnen wij nog ingrijpen voordat het luizenfestijn losbarst!
Inschrijven
belangrijk

Dit jaar is er uiteraard geen inschrijvingsformulier voor de bezoekdag, aangezien er dit jaar geen bezoekdag zal plaatsvinden.

Vergeet zeker niet om volgende zaken te doen:

 • Voor je je definitief inschrijft vragen we je om deze pagina door te nemen.
 • Vergeet ook zeker niet om je medische fiche in te vullen en op voorhand op te sturen naar Steenbok (Victor Bey, Sentillenhof 11, 8000 Brugge).

prijsopslag

Vanaf dit jaar trekken we de prijs voor een kamp een beetje naar boven. Dit doen we omdat de prijzen in de voorbije jaren merkbaar gestegen zijn (voeding, kampterrein, ...) en om de extra kosten van de coronamaatregelen te kunnen dekken (vervoer, hygiëne), ... .

Een prijsverhoging is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We willen natuurlijk dat niemand uit de boot valt en dat er zoveel mogelijk Menapiërs meekunnen op kamp. Neem zeker een kijkje op deze pagina naar de manieren waarop we de prijs voor het werkjaar, paas- en/of zomerkampen zouden kunnen drukken.

 
inschrijvingsformulier
De deadline viel op 1 juli. Het inschrijvingsformulier dat hier te vinden was is ondertussen afgesloten.

Kom al in de sfeer