Coronachallenger
 
eindklassement 15 km
Hieronder vind het klassement terug van het 15km-parcours. Een welverdiende proficiat aan Team kIAng, en een dikke merci aan iedereen die meegewandeld of -gelopen heeft!
 
eindklassement-15-km
eindklassement 7 km
Hieronder vind het klassement terug van het 7km-parcours. Een welverdiende proficiat aan Famkes De Laere, en een dikke merci aan iedereen die meegewandeld of -gelopen heeft!
 
eindklassement-7-km
Coronachallenger
geen kamp, wel challenger
Deze Paasvakantie zouden we klaar gestaan hebben om met 234 enthousiaste Menapiërs richting de Kempen te vertrekken. Helaas werden alle leuke vooruitzichten onzeker en werd ook ons kamp afgelast. Op zo’n paaskamp heerst er een oeroude traditie, de challenger! Een prestigieuze staptocht waar ook je creatieve brein van pas komt! Zintuigen, algemene kennis, uithoudingsvermogen en een stevige portie aan vaardigheden. Bezitten jullie alles om de uitdaging aan te gaan?

inschrijven
Schrijf je hier in! Let op: tijdens deze challenger zijn alle coronamaatregelen uiteraard van kracht. Deze tocht doe je met maximum 1 vaste vriend(in), alleen of met je gezin!


Ben je ingeschreven? Hou dan zeker het facebook-evenement & je mailbox in de gaten voor verdere updates & info!

praktisch

Vanaf zaterdag 11 april om 09u00 tot en met zondag 12 april 20u00 kan iedereen - Menapiër of niet - deelnemen aan de challenger. Een challenger is een wandeltocht waarbij je zo snel mogelijk van van het startpunt naar de eindlocatie gaat. Dit doe je door onderweg kleine opdrachtjes te vervullen om de locatie van de checkpoints te weten te komen. Deze opdrachten zitten onderweg verstopt in QR-codes! Wie de opdrachten vlotjes tot een goed eind brengt, krijgt ook nog eens bonustijd. Die bonustijd levert je een voordeel op in het eindklassement!
Deelnemers kunnen kiezen uit 2 tochten:
- 7 km: Een korte staptocht voor onze jongere avonturiers. Denkwerk wordt hier ingeruild voor creativiteit!
- 15 km: Zin om enkele uithoekjes van Brugge te leren kennen? Met stappen alleen zal je er niet geraken…

De startlocatie is voor de beide tochten is aan de Smedenpoort.

Normaal gezien maken we gebruik van een kaart, kompas en een potlood. In deze editie vragen we om zeker het volgende mee te nemen:
- 1 of meerdere gsm’s met internetverbinding (deze moeten in de mogelijkheid zijn om QR-codes te scannen)
- Een potlood
- Een koord van 1 meter lang

TIP: een correct uniform heeft al jaar op jaar extra bonuspunten opgeleverd.


voorzorgsmaatregelen

In een challenger staan plezier, vrienden en scoutisme centraal. Dit jaar benadrukken we ook zeer graag nog eens de veiligheid! We verwachten van alle ingeschreven teams dat ze zich houden aan de vooropgestelde maatregelen van de (lokale) overheid.
Kom je doorheen de staptocht andere teams tegen? Blijf dan op afstand en geef elkaar de tijd en ruimte. Eens vriendelijk zwaaien mag je uiteraard wel doen ;)

Alle deelnemers houden rekening met de maatregelen die te lezen staan op officiële website van de overheid. Die lijsten we hier nog eens op:
•  “Alle bijeenkomsten, culturele, sociale, feestelijke, folklorische, sportieve of recreatieve activiteiten worden verboden t.e.m. 19 april, ongeacht of ze privé of publiek zijn. Uitzondering is de beoefening van een individuele fysieke activiteit of met de familieleden die onder hetzelfde dak wonen of telkens met dezelfde vriend. Dit alles met respect van 1,5 meter afstand tussen elke persoon, behalve bij familieleden die onder hetzelfde dak wonen. Voor wat betreft buitenactiviteiten zijn enkel fiets-, wandel- en looptochten toegelaten”.
•  Dit is een fysieke activiteit (wandelen). We voorzien 2 parcours (vergelijkbaar met de knooppuntenroutes) dat mensen op eigen initiatief, met hun privé omgeving, volbrengen. Het is geenszins de bedoeling om mensen samen te brengen. Wel willen we achteraf een competitief element aanbrengen door een klassement op te stellen om na te gaan wie het snelst een parcours heeft afgelegd. Aan de hand van de tijdstippen van het scannen van de begin- en de eind-QR-code kunnen we pas na 2 dagen nagaan wat de eindtijden zijn van elk team om dit klassement op te stellen.
•  Hou rekening met de algemene hygiënemaatregelen. Dat wil zeggen dat je minimum 1,5m tussen laat als je een vaste vriend(in) hebt waarmee je fysieke activiteiten beoefent, behalve bij leden van een gezin die onder hetzelfde dak wonen. Probeer een mix van verschillende leeftijden te vermijden.
•  Indien men de auto moet nemen om een fysieke activiteit te verrichten (zoals naar de zee of de Ardennen gaan om te wandelen) dan is dit absoluut verboden. Deze coronachallenger is dan ook enkel bedoeld voor mensen die in regio Brugge wonen.
•  Om de spreiding van het aantal deelnemers zoveel mogelijk te garanderen, heeft elke deelnemer de vrijheid om te bepalen wanneer hij/zij deze challenger wandelt vanaf zaterdag 11/04 om 09u00 tot zondag 12/04 om 20u00. Daarnaast zullen deelnemende gezinnen & individuen tijdens het traject gespreid zijn over 2  verschillende parcours van 7 en 15 km. Hierdoor wordt  de kans dat deelnemers elkaar tegenkomen veel kleiner.

De organisatie distantieert zich volledig van alle acties van de deelnemers en is niet verantwoordelijke voor gebeurlijke ongevallen. Wie zich inschrijft gaat ermee akkoord de tocht op eigen initiatief & risico te bewandelen. De organisatie voorziet enkel een vriendschappelijk klassement achteraf voor de ingeschreven personen.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar !