Ouderwerking
 
Handen uit de mouwen
Draag je de scouts van jouw spruiten in je hart, heb je interesse om ook jouw steentje bij te dragen aan de werking van onze eenheid? Dan zijn er tal van mogelijkheden:
 
Het steuncomité
Een enthousiaste groep vrijwilligers vormt het steuncomité die zorgt voor stevige ondersteuning van de scoutswerking. Ze organiseren een reeks activiteiten zoals BBQ, Quiz, Eetfestijn en de bezoekdag op zomerkamp. Daarnaast beheren ze onze lokalen en groot materiaal. Het steuncomité is steeds op zoek naar nieuwe leden! Meer over het steuncomité lees je verder op deze pagina.


Losse vrijwilliger
Zin om te helpen maar niet veel tijd of geen nood aan een volwaardig engagement? Geen probleem, schrijf je in als losse vrijwilliger en we houden je op de hoogte wanneer we extra hulp nodig hebben bij activiteiten. Kom helpen wanneer het voor jou past. Mail naar voor meer info en/of spreek een van de comitéleden aan tijdens een activiteit of barmoment.
Kookploeg
Voor elk scoutskamp gaan we naarstig op zoek naar een enthousiaste bende ouders en stammers die de vele kindjes dagelijks voorzien van stevige en gezonde maaltijden op kamp. Ook dit jaar kan je weer deel uitmaken van deze bende voor Paas- en Zomerkamp. Inschrijvingen hiervoor starten in februari. Voor alle info kan je terecht bij .


Het barteam
Wekelijks opent onze scoutsbar na de activiteiten van de gasten de deuren voor de ouders en sympathisanten op zaterdag van 17h00 tot 18h30. We beschikken over een gezellig barteam onder leiding van Beer en Boloko. Zin om aan de andere kant van de toog te staan en het tappen helemaal onder de knie te krijgen, mail naar .
Hulp-gezocht
Het steuncomité
De taak van het Steuncomité 39e FOS vzw is het verlenen van financiële, materiële en immateriële steun zodat alle leden scouting in optimale omstandigheden kunnen beleven. 
 
Het Steuncomité organiseert verschillende activiteiten, zoals het wekelijkse barmoment op elke zaterdag tijdens het scoutsjaar, de jaarlijkse BBQ, Quiz, Eetfestijn en de bezoekdag op zomerkamp.

Met de opbrengsten en dankzij de subsidies van Stad Brugge kan het Steuncomité kampmateriaal aankopen, lokalen bouwen, onderhouden en waar nodig vernieuwen.

Het Steuncomité en de Eenheid zijn twee onafhankelijke, autonome verenigingen, die nauw samenwerken om gezamenlijk op korte en op langere termijn het hoofddoel van beide verenigingen te kunnen nastreven. Het Steuncomité mengt zich dan ook niet ongevraagd met de dagelijkse werking van de eenheid.


Het bestuur
Voorzitter: Kariboe (Sam Bouttens) - 0496 37 79 61
Secretaris: Poema (Frits Groenendijk) - 0494 92 34 60
Penningmeester: Agouti (Jasper Persoons) - 0485 49 45 40
Dienstdoend voorzitter: Beer (Thomas Pertry) - 0483 49 15 74

De effectieve leden
Naast de leden van het bestuur:  Saïd Bouaïcha, Liliane Tytens, Indri (Liesbeth Desmedt), Wasbeer (Siem Demoen), Hommel (Annemie Van Avermaet), Sitta (Sandra Ploeger), Eefje Janssens, Beer (Thomas Pertry), Mees (Hanneleen Baeye), Sarah-Jane Matthys, Hinde (Marjan Desmedt), Ree (Sofie Desmedt), en Stefaan Declerck.


Maatschappelijke zetel
Generaal Lemanlaan 162, B-8310 Brugge-Assebroek

Facturatieadres
Steuncomité 39e FOS vzw, p/a Krijgslaan 121, 9000 Gent

Statuut van de VZW
De algemene vergadering van 14/03/2017 heeft zijn goedkeuring gegeven aan een wijziging van de raad van bestuur, de maatschappelijke zetel en de aangepaste statuten in vervanging van de statuten verschenen in het Belgisch Staatsblad van 31 maart 1977 onder het nummer 2537/77, aangepast op 16 november 2005 (nr 06003571), op 21 maart 2007 (nr 07065085) en op 14 mei 2013 (nr 13073595).


Verzekeringen
Alle effectieve leden van het Steuncomité zijn ook lid van de eenheid en hierdoor zijn zij verzekerd via FOS Open Scouting. Op die manier is iedereen op een goede en uitgebreide manier verzekerd.

Wenst u meer info over de verzekeringspolissen van FOS Open Scouting, dan kan u contact opnemen met de voorzitter.
Waarom een Steuncomité?
Ligt de menapiërs ook u nauw aan het hart? Ook u vindt het fantastisch om te zien hoe uw kinderen zich telkens amuseren, vrienden maken, zich ontwikkelen in de scouts. Een eenheid zonder een Steuncomité is ondenkbaar.

De leiding heeft de handen vol met organiseren van wekelijkse activiteiten voor alle takken. Jaarlijkse organisaties van paaskampen, eenheidsdagen en zomerkampen nemen veel tijd in beslag. De eenheidsleiding coördineert, ondersteunt, helpt de leiding in haar taak en volgt de financiële verrichtingen van de eenheid op.

Door de medewerking van het Steuncomité kan een totale omkadering aan de scoutswerking gegeven worden. De eenheidsleiding hoeft zich niet bezig te houden met de beslommeringen omtrent langetermijnoplossingen inzake huisvesting, aankoop duurzaam materiaal en het verwerven van de nodige middelen om dit alles te financieren.


Persoonlijk contact
Wilt u eerst persoonlijk meer info over de werking van het Steuncomité, dan nodigen wij u graag uit om tijdens een barmoment met de eenheidsleiding of een van de bestuursleden van gedachten te wisselen of om één van de vergaderingen bij te wonen.

Agenda 2018-2019

Handen uit de mouwen, er staat veel op het programma:

15/09: BBQ
16/09: opkuis BBQ
09/10: vergadering steuncomite
10/11: Reuniefeest 39 E FOS
11/11: Opkuis Reuniefeest 39 E FOS
27/11: vergadering steuncomite
12/01: bijeenkomst steuncomite
05/02: vergadering steuncomite
23/02: WUK
12/03: AV en vergadering steuncomite
16/03: bijeenkomst steuncomite
26/03: bijeenkomst steuncomite
09/04: vergadering steuncomite
27/04: Marokkaanse Avond
28/04: opkuis Marokkaanse Avond
14/05: vergadering steuncomite
18/05: eenheidsdag
18/06: vergadering steuncomite

10/08: bezoekdag zomerkamp
24/08: grote opkuis (incl. bar)
03/09: vergadering steuncomite
21/09: BBQ
22/09: opkuis BBQ