informatie
Om de volle kwaliteit van onze werking te kunnen garanderen, moeten we op tijd verzekeringen kunnen betalen. Daarom vragen we aan jullie om ook op tijd te betalen.
 
Deadline: 2 oktober!

Vul onderstaand formulier in. Eenmaal u ingeschreven bent, ontvangt u een bevestigingsmail met een unieke betaalcode, het totaalbedrag en het rekeningnummer.
Indien uw contactgegevens of adresgegevens in de loop van de jaren zijn gewijzigd, gelieve de eenheidsleiding te verwittigen.

Wie voor 2 oktober inschrijft, ontvangt gratis het jaarkenteken van FOS!
 

Vragen? Neem contact op via
 

Digitale opweg!

Een scout/een gids staat open voor de natuur en is milieubewust. Dit is een van de scoutswetten die wij zo goed als mogelijk proberen na te leven, en in deze geest is onze Opweg gedigitaliseerd.
In plaats van de opweg te laten drukken en mee te geven na de activiteit zullen we deze rechtstreeks bezorgen in uw mailbox. Zo kunnen we een hoop papier besparen!

Wens je toch nog graag een papieren opweg te ontvangen? Vink dan de optie aan in het inschrijvingsformulier.


Welke tak?

Bevers: geboortejaar 2017 en 2016
Roukan & Felan: geboortejaar 2015, 2014, en 2013
Wolven: geboortejaar 2012 en 2011
JVG's: geboortejaar 2010 en 2009
VG's: geboortejaar 2008 en 2007
Pioniers: geboortejaar 2006
Seniors: geboortejaar 2005
 

Axi-bonnen

Stad Brugge voorziet jeugd-AXI-bonnen die bestemd zijn voor Brugse kinderen tussen 3 en 18 jaar en waarmee er kan mee betaald worden in elke jeugdvereniging.

Wil je deze bon bij ons gebruiken? Geen probleem! Schrijf je gewoon in via ons online inschrijvingssysteem en bij betaling trek je het correcte AXI-bedrag van het totaalbedrag af. Graag een seintje geven via , zodat we hier rekening mee kunnen houden. De bonnen geef je dan de eerstvolgende zaterdag af in een genaamtekende enveloppe aan de eenheidsleiding. 

Bedrag
Zoals steeds vragen we om voorbeeldig € 60 lidgeld te betalen. Het leeuwendeel van dit inschrijvingsgeld gaat naar verzekeringen (via FOS Open Scouting) en het overschot wordt gebruikt voor de dagelijkse werkingen van de eenheid. Lidgeld betalen doe je via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Betaal tijdig en ga een zorgeloos jaar tegemoet, leden die geen lidgeld betalen zijn niet verzekerd en zullen van de ledenlijst verwijderd worden zodat er plaats vrijkomt voor de kinderen van onze wachtlijsten. Wees dus op tijd!

Kindjes van de jongste vier takken betalen 15 euro extra. Dit wordt gebruikt om elke activiteit een drankje (fair-trade) en een vieruurtje te kunnen aanbieden.

 

Scouting betaalbaar voor iedereen

Omdat we het als ware scouts belangrijk vinden dat iedereen met ons kan meedoen heeft FOS Open Scouting haar eigen SOM-fonds (Solidariteit Op Maat). Het is een systeem waarmee we inspanningen leveren om maatschappelijk kwetsbare ouders, kinderen en jongeren financieel te ondersteunen voor lidgeld en kampen.

Voor meer info kan je hier terecht!

Vragen of interesse hieromtrent? Mail gerust naar of spreek de eenheidsleiding aan bij de wekelijkse activiteiten.
 

Aanwezigheid

Zowel voor kind als voor de leiding is aanwezigheid op de activiteiten en kampen zeer belangrijk. We merken dan ook dat de aanwezigheid van de kindjes afneemt. Hierdoor kunnen we onvoldoende werken aan de groep, vaardigheden, ... en stellen we kinderen op de wachtlijst keer op keer teleur.

Daarom zullen we dit jaar de aanwezigheden nauw opvolgen en vragen we een minimale aanwezigheid van 40% van onze leden. We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om iedere week te komen en hebben daarom voor dit aanwezigheidspercentage gekozen. Uiteraard kunnen er geldige redenen zien voor langdurige afwezigheid. Na 2 maand zullen de leden die niet aan dit percentage zitten gecontacteerd worden door hun leiding.

Leden die aan het eind van het scoutsjaar geen 40% halen zullen we dan ook niet toelaten op zomerkamp.

 

Beslis je om niet meer verder te doen?

Altijd jammer als er iemand wil stoppen met de scouts, maar uiteraard respecteren we de keuze. Kan je ons hiervan op de hoogte brengen? Stuur een mailtje naar

Inschrijvingsformulier