Ouderwerking
 
Handen uit de mouwen
Draag je de scouts van jouw spruiten in je hart, heb je interesse om ook jouw steentje bij te dragen aan de werking van onze eenheid? Dan zijn er tal van mogelijkheden:
 
Het steuncomité
Een enthousiaste groep vrijwilligers vormt het steuncomité die zorgt voor stevige ondersteuning van de scoutswerking. Ze organiseren een reeks activiteiten zoals BBQ, Quiz, Eetfestijn en de bezoekdag op zomerkamp. Daarnaast beheren ze onze lokalen en groot materiaal. Het steuncomité is steeds op zoek naar nieuwe leden! Meer over het steuncomité lees je verder op deze pagina.


Losse vrijwilliger
Zin om te helpen maar niet veel tijd of geen nood aan een volwaardig engagement? Geen probleem, schrijf je in als losse vrijwilliger en we houden je op de hoogte wanneer we extra hulp nodig hebben bij activiteiten. Kom helpen wanneer het voor jou past. Mail naar voor meer info en/of spreek een van de comitéleden aan tijdens een activiteit of barmoment.

Helpende Handen

Wil je op een andere manier een steentje bijdragen? Dat kan ook! Vele sympathisanten van onze eenheid hebben een een leuk beroep of beschikken over een interessante expertise waarbij wij soms ook geholpen kunnen worden. Iedereen die ons met iets interessants zou kunnen helpen kan zijn/haar gegevens achterlaten op de helpende handen-pagina!

 
Kookploeg
Voor elk scoutskamp gaan we naarstig op zoek naar een enthousiaste bende ouders en stammers die de vele kindjes dagelijks voorzien van stevige en gezonde maaltijden op kamp. Ook dit jaar kan je weer deel uitmaken van deze bende voor Paas- en Zomerkamp. Inschrijvingen hiervoor starten in februari. Voor alle info kan je terecht bij  of op onze webpagina!


Het barteam
Wekelijks opent onze scoutsbar na de activiteiten van de gasten de deuren voor de ouders en sympathisanten op zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur. Zin om aan de andere kant van de toog te staan en het tappen helemaal onder de knie te krijgen, mail naar .
Hulp-gezocht
Het steuncomité
De taak van het Steuncomité 39e FOS vzw is het verlenen van financiële, materiële en immateriële steun zodat alle leden scouting in optimale omstandigheden kunnen beleven. 
 
Het Steuncomité organiseert verschillende activiteiten, zoals het wekelijkse barmoment op elke zaterdag tijdens het scoutsjaar, de jaarlijkse BBQ, Quiz, Eetfestijn en de bezoekdag op zomerkamp.

Met de opbrengsten en dankzij de subsidies van Stad Brugge kan het Steuncomité kampmateriaal aankopen, lokalen bouwen, onderhouden en waar nodig vernieuwen.

Het Steuncomité en de Eenheid zijn twee onafhankelijke, autonome verenigingen, die nauw samenwerken om gezamenlijk op korte en op langere termijn het hoofddoel van beide verenigingen te kunnen nastreven. Het Steuncomité mengt zich dan ook niet ongevraagd met de dagelijkse werking van de eenheid.


Het bestuur
Voorzitter: Beer (Thomas Pertry) - 0483 49 15 74
Secretaris: Indri (Liesbeth Desmedt) - 0477 29 61 63
Penningmeester: Stefaan Declerck - 0486 63 29 96

De effectieve leden
Naast de leden van het bestuur:  Hinde (Marjan Desmedt), Ree (Sofie Desmedt), Michel Vansieleghem, Matthias Baeye, Gert Verhoestrate, Serval (Sander Heyndericks) en Eekhoorn (Broud Boussier).

Maatschappelijke zetel
Zandstraat 103, 8200 Sint-Andries, Brugge

Facturatieadres
BE72 7512 1010 9316
Steuncomité 39e FOS vzw
Sint-Jansdreef 61, 8200 Sint-Andries, Brugge
Waarom een Steuncomité?
Ligt de menapiërs ook u nauw aan het hart? Ook u vindt het fantastisch om te zien hoe uw kinderen zich telkens amuseren, vrienden maken, zich ontwikkelen in de scouts. Een eenheid zonder een Steuncomité is ondenkbaar.

De leiding heeft de handen vol met organiseren van wekelijkse activiteiten voor alle takken. Jaarlijkse organisaties van paaskampen, eenheidsdagen en zomerkampen nemen veel tijd in beslag. De eenheidsleiding coördineert, ondersteunt, helpt de leiding in haar taak en volgt de financiële verrichtingen van de eenheid op.

Door de medewerking van het Steuncomité kan een totale omkadering aan de scoutswerking gegeven worden. De eenheidsleiding hoeft zich niet bezig te houden met de beslommeringen omtrent langetermijnoplossingen inzake huisvesting, aankoop duurzaam materiaal en het verwerven van de nodige middelen om dit alles te financieren.


Persoonlijk contact
Wilt u eerst persoonlijk meer info over de werking van het Steuncomité, dan nodigen wij u graag uit om tijdens een barmoment met de eenheidsleiding of een van de bestuursleden van gedachten te wisselen of om één van de vergaderingen bij te wonen.
Ik help graag!
Praktische zaken
Bij het reilen & zeilen van De Menapiërs komen er af en toe ook wat praktische dingen kijken.
  • Ben je toevallig electricien, schilder, metser, vrachtwagenchauffeur?
  • Of heb je een ander machtig beroep waarmee je ons zou kunnen ondersteunen?
  • Ben je sowieso een handige Harry of Henrietta?
  • Kan je keigoed taarten bakken, affiches maken, naaien of fietsen herstellen?
  • Of ben je een krak in iets anders dat onze eenheid wel eens van pas zou kunnen komen?
  • Of heb je toevallig 50 fietsen, een bosmaaier, aanhangwagen, vrachtwagen, duust palletten of een privéjet om onze seniors naar buitenlands kamp te laten gaan?
  • Heb je het idee dat je op de één of andere manier je steentje zou kunnen bijdragen?
  • Ga je graag eens mee gaan koken op kamp?
formulier

Via deze link kan je laten weten waarbij je ons wil helpen. Hiervoor zijn we je nu al heel erg dankbaar! Zodra we iemand nodig hebben voor specifieke noden kunnen we je dan een mailtje sturen.


Dikke merci!