Paasactiviteit
 
't is eens iets anders
Van hogerhand

Volop met onze gedachten tussen de koekjes en met een stapel kampprogramma's die werden nagelezen kregen we vrijdag 19 maart slecht nieuws. De coronacijfers doen ons de das om, paaskamp wordt geannuleerd. Overnachtingen zijn verboden en activiteiten die doorgaan in de Paasvakantie worden beperkt tot bubbels van 10 personen. We zijn teneergeslagen maar hebben alle respect voor de beslissing. Al onze hoop is nu gevestigd op zomerkamp!
 

Een klein alternatief

Om alle neergeslagen Menapiërs en ouders wat hoop te bieden voorzien wij een alternatief. Deze paasactiviteit zal niet de gehele periode van paaskamp overbruggen. Deze keuze hebben we moeten maken om de voorbereidingen te kunnen realiseren en de veerkracht van onze leiding niet tot het uiterste te drijven.

Op vrijdag 9 april verdelen we ons met de hele eenheid over verschillende locaties in Brugge. Deze dagactiviteit loopt voor iedereen van 8u30 tot 17u30.

Op zaterdag 10 april en zondag 11 april voorzien wij opnieuw de befaamde Coronachallenger. Meer informatie onderaan deze pagina.

Praktisch

Op vrijdag 9 april verzamelt iedere tak op een verschillende locatie. Toekomen kan tussen 8u30 en 9u00 en eindigen doen we tussen 17u30 en 18u00. Vergeet dus zeker geen lunchpakket en een gevulde drinkbus!

Bevers: Tillegembos (Witte Molenstraat) - kom in je favoriete sprookjes figuur
Felan: Tillegembos (Torhoutsesteenweg) - kom in het thema Super Mario 
Roukan: Koude Keuken (parking via Zandstraat) - kom als zeepzigeuner
Wolven: Lappersfortbos (Vaartdijkstraat 32) - kom strak in 't pak
JVG's: De Mortier (met fiets) - kom verkleed in je favoriete supermarkt
VG's: De Menapiër, zandbak (met fiets) - kom in ski-outfit
Pioniers: De Menapiër, binnenplein (met fiets) - kom als een senior

Bij aankomst zal de leiding de groep verdelen in bubbels van 10 personen. Inschrijven zal verlopen zoals op een normale zaterdagactiviteit via dit registratieformulier. De volledige dag kost jullie geen ene cent!

Met verdere vragen kan je terecht bij de takleiders of de eenheidsleiding.

De Coronachallenger
Om tijdens de paasvakantie toch een beetje paaskampgevoel op te wekken nodigen we iedereen uit op de coronachallenger! We stippelden 2 mogelijke routes uit die jullie op eigen initiatief kunnen bewandelen. Wij voorzien af en toe een QR-code met een hint om de volgende checkpoint van de wandeling te achterhalen. Daarvoor zal je natuurlijk ook eerst wat moeten ontcijferen. Klinkt dit iets voor jou? Lees dan snel verder!
 
geen kamp, wel challenger

Deze Paasvakantie zouden we klaar gestaan hebben om met 250 enthousiaste Menapiërs richting de Kempen te vertrekken. Helaas werden alle leuke vooruitzichten onzeker en werd ook ons kamp afgelast. Op zo’n paaskamp heerst er een oeroude traditie, de challenger! Een prestigieuze staptocht waar ook je creatieve brein van pas komt! Zintuigen, algemene kennis, uithoudingsvermogen en een stevige portie aan vaardigheden. Bezitten jullie alles om de uitdaging aan te gaan?


inschrijven

Schrijf je hier in! Let op: tijdens deze challenger zijn alle coronamaatregelen uiteraard van kracht. Deze tocht doe je alleen, met je bubbel of met je gezin! 

Voor dit evenement mag je zeker een vrije bijdrage storten op BE45 0682 3134 1589. Het betekent veel voor ons! Dankjewel & heeeel veel wandelplezier!
 

praktisch
Vanaf zaterdag 10 april om 05u00 tot en met zondag 11 april 24u00 kan iedereen - Menapiër of niet - deelnemen aan de challenger. Een challenger is een wandeltocht waarbij je zo snel mogelijk van van het startpunt naar de eindlocatie gaat. Dit doe je door onderweg kleine opdrachtjes te vervullen om de locatie van de checkpoints te weten te komen. Deze opdrachten zitten onderweg verstopt in QR-codes! Wie de opdrachten vlotjes tot een goed eind brengt, krijgt ook nog eens bonustijd. Die bonustijd levert je een voordeel op in het eindklassement!
Deelnemers kunnen kiezen uit 2 tochten:
  • 7km: een korte staptocht voor onze jongere avonturiers. Denkwerk wordt hier ingeruild voor creativiteit! Het startpunt voor deze tocht bevindt zich aan het klein speelpleintje ter hoogte van de Buiten Boeverievest 1.
  • 15km: Smeer je kieten al maar in! Met stappen alleen zal je er niet geraken… Het startpunt voor deze tocht bevindt zich beneden aan de Poertoren.

voorzorgsmaatregelen
In een challenger staan plezier, vrienden en scoutisme centraal. Dit jaar benadrukken we ook zeer graag nog eens de veiligheid! We verwachten van alle ingeschreven teams dat ze zich houden aan de vooropgestelde maatregelen van de (lokale) overheid.
Kom je doorheen de staptocht andere teams tegen? Blijf dan op afstand en geef elkaar de tijd en ruimte. Eens vriendelijk zwaaien mag je uiteraard wel doen ;)

De kleine lettertjes
•  Dit is een fysieke activiteit (wandelen). We voorzien 2 parcours (vergelijkbaar met de knooppuntenroutes) dat mensen op eigen initiatief, met hun privé omgeving, volbrengen. Het is geenszins de bedoeling om mensen samen te brengen. Wel willen we achteraf een competitief element aanbrengen door een klassement op te stellen om na te gaan wie het snelst een parcours heeft afgelegd. Aan de hand van de tijdstippen van het scannen van de begin- en de eind-QR-code kunnen we pas na 2 dagen nagaan wat de eindtijden zijn van elk team om dit klassement op te stellen.
•  Hou rekening met de algemene hygiënemaatregelen. Dat wil zeggen dat je minimum 1,5m tussen laat als je een vaste vriend(in) hebt waarmee je fysieke activiteiten beoefent, behalve bij leden van een gezin die onder hetzelfde dak wonen. Probeer een mix van verschillende leeftijden te vermijden.
•  Om de spreiding van het aantal deelnemers zoveel mogelijk te garanderen, heeft elke deelnemer de vrijheid om te bepalen wanneer hij/zij deze challenger wandelt vanaf zaterdag 10/04 om 05u00 tot zondag 11/04 om 24u00. Daarnaast zullen deelnemende gezinnen & individuen tijdens het traject gespreid zijn over 2 verschillende parcours. Hierdoor wordt  de kans dat deelnemers elkaar tegenkomen veel kleiner.

De organisatie distantieert zich volledig van alle acties van de deelnemers en is niet verantwoordelijke voor gebeurlijke ongevallen. Wie zich inschrijft gaat ermee akkoord de tocht op eigen initiatief & risico te bewandelen. De organisatie voorziet enkel een vriendschappelijk klassement achteraf voor de ingeschreven personen.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar !
De-Coronachallenger