Zomerkamp 2021
 
Kampinfo
Kampinfo
Hoe zit dat met corona?

We kregen te horen dat we dit jaar weer op zomerkamp mogen! Ieder jaar opnieuw kijken we uit naar 10 dagen plezier in de Ardennen. Dit jaar ontmoeten de bevers de Troetelbeertjes, gaan de VG's op een echte 3-daagse en zien we de technieken van onze pioniers in monumentale contructies! 

Alle uitgebreide maatregelen die zullen genomen worden vind je terug op deze pagina ! Bekijk dit zeker alvorens je in te schrijven, zo dat je weet wat er je te wachten staat. Hieronder vind je alvast de belangrijkste veranderingen op een rijtje:
 

 • We sporen iedereen aan om zich op voorhand te laten testen, wie dit niet doet zal bij vertrek bevraagd worden en/of een zelftest krijgen. Met de leiding, stam en kookploeg laten we ons op voorhand testen, voor een kamp zonder zorgen! Doorheen het kamp volgen voor deze groep ook zelftesten om besmettingen vooraf te zijn.
 • Iedereen mag in principe mee op kamp, hoewel er risicogevallen zijn die specifieke toestemming nodig hebben van hun huisarts om mee te mogen op kamp. Het gaat hier voornamelijk over personen ouder dan 65 jaar, personen met chronische ziektes, diabetes, hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen van wie het immuunsysteem verzwakt is.
 • Op het kamp wordt er gewerkt met een grote bubbel, waar heel de eenheid in zit. Binnen deze bubbel is niemand (buiten stam en kookploeg) onderhevig aan de social distancing-regels ten opzichte van elkaar & mag er onderling contact zijn.
 • Dit jaar is er geen bezoekdag. We mogen zo weinig mogelijk extern volk op het kampterrein toelaten, dus alle ouders op het kamp verwelkomen zit er dit jaar niet in. De beverouders die hun kind komen ophalen laten we wel even toe op het terrein om de sfeer op te snuiven vanop een veilige afstand. Want voor de meeste (nieuwe) beverouders is het fameuze zomerkamp voorlopig slechts een vaag begrip.
 • Hygiëne is meer dan ooit belangrijk op zomerkamp. We wassen grondig onze handen voor elke maaltijd en ontsmetten alle oppervlakken. We gebruiken enkel onze eigen drinkfles of beker!
 • De kookploeg draagt mondmaskers & handschoenen bij intensief kookwerk & het verdelen van het eten.
 • Indien er toch contact is met iemand van buiten de bubbel, dan wordt dit opgeschreven in een contactlogboek. In geval van symptomen of een positieve zelftest/sneltest wordt een stappenplan gehanteerd.
   
telefonische bereikbaarheid

Enkel bij zeer dringende gevallen is de eenheidsleiding telefonisch te bereiken op kamp via:

 • Wouw (Loewie Crepain): 0494 16 99 83
 • Kauw (Jord Laporte): 0470 28 42 44
 • Wisent (Elias Twomey): 0470 80 45 31


Gelieve de leiding of kookploeg niet op te bellen of te sms'en om te vragen hoe het met uw kleine spruitjes gaat. Het is voor de leiding erg belastend moest iedereen dit doen. Mocht er zich iets ernstigs voordoen, dan zullen wij tijdig contact opnemen.
 

Correct uniform

Iedere Menapiër gaat in correct uniform op kamp. Dit wil zeggen een gekentekend hemd en een das. Voor de bevertjes volstaat enkel de das.

Wie nog last-minute zijn/haar uniform wil pimpen, gaat onze winkel nog een laatste keer open op 07/08 tussen 13u en 14u30. Meer informatie via deze link.

heen- & terugreis
Dit jaar gaan we opnieuw met de bus richting onze kampplaats. We vertrekken in de voormiddag vanaf het lokaal, de exacte uren worden later nog meegedeeld.

Heenreis
We vertrekken op maandagvoormiddag 9 augustus om 8u45 aan het lokaal.
 • LET OP: Ben je niet op voorhand getest? Dan verwachten we je reeds om 8u15 voor een vragenlijst en een eventuele zelftest! Meer info vind je op deze pagina!

Terugreis
We verwachten terug te komen op donderdagnamiddag 19 augustus tegen 18u00 aan het lokaal.

Zowel tijdens het vertrekmoment als het terugkeermoment vragen we aan alle iedereen om zich te houden aan de volgende maatregelen:
 • We vragen jullie uitdrukkelijk om alleen maar binnen te komen langs de ingang door de poort in de Sint-Jansdreef, en het traject naar de uitgang aan de Peter Benoitlaan te volgen. Langs het traject kan je je spruiten afzetten bij de juiste bubbel en het traject verderzetten richting de uitgang. Op die manier creëren we een éénrichtingsverkeer voor de ouders zodat er zo weinig mogelijk contact kan plaats vinden
 • Iedereen die ouder is dan 12 jaar draagt een mondmasker bij het vertrek. De kinderen die ouder zijn dan 12 jaar dragen het mondmasker bij het opstappen op de bus.
 • Hou als ouder zoveel mogelijk afstand van de andere ouders & kinderen bij het vertrek.
 • Neem als ouder uitvoerig afscheid thuis, zodat u uw kind(eren) snel kan afzetten en direct terug kan vertrekken. Blijf ook niet praten met andere ouders, we willen het samentroepen van ouders en grote groepen koste wat kost vermijden aan het lokaal. 

Hou zeker deze site of Facebook in de gaten voor eventuele updates / wijzigingen!

beverkamp + mini-bezoekdag
De bevers moeten wél opgehaald worden aan het kampterrein op zaterdag 14 augustus omstreeks 14u

We appreciëren het vertrouwen die jullie hebben in onze scouts. We mogen jullie bevertjes ontvangen zonder dat jullie echt een idee hebben van wat wij allemaal doen op kamp. Daarom nodigen wij de beverouders graag uit voor onze mini-bezoekdag. Jullie zijn welkom vanaf 11u op ons terrein, rond 14u is jullie spruit dan klaar om het kamp te verlaten. Vergeet zeker geen lunch en een stoeltje, de bevertjes zelf eten nog mee met onze kookploeg. Op het programma staat alvast een verwelkoming, een vlaggengroet, een gezellige babbel en een rondleiding.

Het adres om te navigeren naar ons kampterrein:
Rue Du Beau Sèjour, 5580 Éprave
50.140039, 5.181378


Kaartje sturen?
Voor iedereen is het best leuk om op kamp een kaartje of een briefje te krijgen. Als je van plan bent om te schrijven, doe dit dan best tijdig! Anders lopen de bevers de kans hun post te missen, en dat zou jammer zijn. Van bevers t.e.m. wolven zijn 3 kaartjes inbegrepen in de prijs! Etiketten met voorgeschreven adressen zijn zeker handig!

Kaartjes komen bij ons terecht via het volgend postadres: denk eraan duidelijk 'Menapiërs', de tak en de naam van de geadresseerde te vermelden om zo misverstanden te vermijden.

39e FOS De Menapiërs
tav. tak + naam
Impasse de la Boverie 12
5580 Han-Sur-Lesse


Infomoment

Wie nog met vragen zit kan mailen naar of eens langskomen aan onze lokalen. Op dinsdag 03/08 zal hier leiding en eenheidsleiding aanwezig zijn tussen 10u00 en 14u00. We zijn benieuw met wat we kunnen helpen! Meer (corona en testing) info vind je alvast op deze webpagina.

Inschrijven
belangrijk

Dit jaar is er uiteraard geen inschrijvingsformulier voor de bezoekdag, aangezien deze niet doorgaat dit jaar.

Volgende zaken verwachten we op voorhand:

 • Bij inschrijven ga je akkoord met de voorwaarden en werkwijze van ons kamp. 
 • Vergeet niet om je medische fiche in te vullen en op voorhand op te sturen naar Kauw (Jord Laporte, Rozendal 58, 8000 Brugge). Omwille van praktische redenen vragen we om deze niet digitaal door te sturen.

prijsopslag

Vorig jaar trokken we de prijs voor een kamp een beetje naar boven. Dit doen we omdat de prijzen in de voorbije jaren merkbaar gestegen zijn (voeding, kampterrein, ...) en om de extra kosten van de coronamaatregelen te kunnen dekken (vervoer, hygiëne, testing, ...). 

Een prijsverhoging is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We willen natuurlijk dat niemand uit de boot valt en dat er zoveel mogelijk Menapiërs meekunnen op kamp. Neem zeker een kijkje op deze pagina naar de mogelijkheden waarop we de prijs voor het werkjaar, paas- en/of zomerkampen zouden kunnen drukken.

 
Wat neem ik mee?
kampthema + kledij
Bevers Troetelbeertjes
  Verkleed je als een kleurrijke teddybeer. Op je buikje staat je lievelingssymbool (zon, hartje, ...)
Felan De druïdes van Aztlatan
  Verkleed je in een druïde!
Roukan Ontdekkingsreizigers
  Verkleed je in een ontdekkingsreiziger!
Wolven Middle Earth
  Info in de brievenbus!
JVG's What the punk?!
  Verkleed je in een punker!
VG's Prinsen & Prinsessen
  Verkleed je in een prins of prinses!
Pioniers  Midzomer
  Verkleed je met witte gewaden, bloemenkransen & bloemen!
Stam Het mysterie van de verdwenen boterhamdoos
  info volgt!


tips voor de beverbagage
Voor bevers kan het handig om aparte kledingpakketjes te maken voor elke dag. Ook is het belangrijk om alles te naamtekenen, want bevers herkennen vaak hun eigen dingen niet. Een leuke foto en de favoriete knuffelbeer zijn handige heimweemedicijntjes.

geen zakgeld
Tot en met de wolven zit het zakgeld inbegrepen in de prijs. Zij kunnen op tijd een snoepje 'kopen' uit ons eigen pop-up snoepwinkeltje. Laat die centjes dus maar thuis!

postkaartjes
Elke bever, welp en wolf krijgt 3 postkaartjes om te verzenden, ook deze zitten inbegrepen in de kampprijs. Vergeet uw kind niet de adressen mee te geven, liefst in stickervorm.

keukenhanddoeken
Heb je een keukenhanddoek op overschot? Geef hem dan mee op kamp. Wij kunnen er altijd extra gebruiken. Vanaf de welpen wordt er ook verwacht dat iedereen een keukenhanddoek meeheeft om de afwas mee te doen tijdens het afwascorvee.

geen snoep
Het is een traditie: op kamp gaan betekent voor veel kinderen kilo's snoep inslaan. Voor de Bevers, de Roukan, de Felan en de Wolven vragen we echter om geen snoep mee te geven met uw kind. Sommige kindjes krijgen namelijk veel minder snoep mee dan andere kindjes, en dit zorgt vaak voor moeilijke situaties die we kunnen missen als de kiespijn (haha). De Bevers, Roukan, de Felan en de Wolven zullen wij dus zelf van de zoete noden voorzien!

Jongverkenners, Verkenners en Pioniers: denk aan jullie tandjes & summerbody. Te veel snoep is zeker niet nodig ;)
bagagelijst
 • Correct uniform (hemd + das)
 • Bewijsje van negatieve test! (meer info)
 • Identiteitskaart of ISI+kaart (geen SISkaart!)
 • Medische fiche
 • Min. 5 mondmaskers (vanaf JVG's)
 • Lunchpakket + drinkfles
 • Kledij voor koud en warm weer
 • Ondergoed
 • Vuil linnen zak
 • Regenjas
 • Petje
 • Zonnecreme
 • Stevig schoeisel
 • Licht schoeisel
 • Laarzen
 • Waterschoenen
 • Klein rugzakje
 • Toiletzak
 • Pyjama
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • GEEN douchegel (de eenheid voorziet ecologisch afbreekbare zeep)
 • GEEN shampoo (de eenheid voorziet ecologisch afbreekbare zeep)
 • Handdoek
 • Zwemkledij
 • Keukenhanddoek
 • Washandje
 • Zaklamp
 • Kampkledij
 • Kussen
 • Slaapzak
 • Luchtmatras (geen veldbed)
 • Extra deken
 • Songbook (2021 editie) (te kopen in onze shop, of te downloaden via deze link)
 • 3 adressen voor postkaartjes (liefst stickervorm) (BE,WE,WO)
 • Zakmes (JVG, VG & PIO)
 • Gamel, bestek & beker (JVG, VG & PIO)
 • Werkhandschoenen (JVG, VG & PIO)
 • Trekrugzak (VG & PIO)
 • Eigen tentjes - spreek onderling af! (VG & PIO) 

Deze lijst is ongetwijfeld niet volledig. Ook wij vergeten altijd wel iets. Je mag ons altijd tips geven om deze lijst aan te vullen.

luizen
Deze kriebelende beestjes neem je liever niet mee in je bagage. We vragen om vlak voor het kamp bij uw kind te controleren op luizen. Natuurlijk kan het eens gebeuren dat een kind luizen heeft, dat hoort namelijk bij het goede kinderlijke leven van buiten ravotten. Toch vragen we om dit aan ons mee te delen als uw kind beestjes huisvest. Zo kunnen wij nog ingrijpen voordat het luizenfestijn losbarst!
Kom al in de sfeer