Zonnepanelen
 
duurzaamheid troef
een groene keuze

Een scout heeft eerbied voor de natuur en is milieubewust. Op kamp wordt deze zin dagelijks voorgelezen bij de vlaggengroet. De Menapiërs houden van grote en uitdagende dingen. Waarom dan niet kiezen voor groene energie? We hebben er bewust voor gekozen om hier jaren voor te sparen, omdat deze zonnepanelen de eenheid en de planeet op lange termijn nog heel erg veel deugd zullen doen. Dat is zeker!


hoe gingen we te werk?

Het steuncomité en de eenheid sloegen de handen in elkaar. Een tijdje geleden werd er beslist om samen zonnepanelen te financieren, waarvan de helft ook nog eens gesubsidieerd werd door Stad Brugge. We gingen op zoek naar een voordelige leverancier en nog geen half jaar later lagen ze al te blinken op het dak van De Kameel.


 
de voordelen

Naast het feit dat zonnepanelen voor groene energie zorgen, is het op lange termijn ook financieel een goede zaak voor de Menapiërs. Onze energiefactuur gaat dankzij het zonnetje een flink stuk naar beneden. Hierdoor kunnen we ons in de toekomst ook focussen op andere duurzame uitdagingen die onze werking ten goede zullen komen. Groenere en goedkopere energie, als dat niet geweldig klinkt!
 

toen was er corona

We hadden dit project mooi uitgewerkt, alle cijfertjes klopten. Toen kwam het corona-virus roet in het eten gooien, net zoals bij zoveel andere organisaties. Door alle maatregelen heeft ons steuncomité veel geld misgelopen. De bezoekdag ging niet door, de BBQ werd afgelast en de vele barmomenten worden niet alleen gemist voor de gezelligheid, ze brachten ook wekelijks een ferme duit in het zakje! 12.000 euro om precies te zijn! Ja ... da's een flink bedrag!

De werking van het steuncomité is essentieel voor de werking van de eenheid. Dit wil zeggen dat het steuncomité dit jaar creatieve en alternatieve manieren zal zoeken om de eenheid financieel te kunnen blijven ondersteunen. Daarom kan je dit jaar het peter- of meterschap van een van de zonnepanelen kopen in ruil voor een symbolische wederdienst. Brons, zilver of goud? Aan jullie de keuze!

de steunactie
Ieder probleem heeft een oplossing!
Jullie , ouders en sympathisanten, kunnen een zonnepaneel adopteren. Zo bouwen jullie mee aan een groener lokaal en geven jullie de Menapiërs dat extra, broodnodige financiële duwtje in de rug.
 
hoe werkt het
Een bijdrage kan individueel of als groep/bubbel. Kies een originele groepsnaam en geef deze mee in het formulier. Op deze manier tellen we alle bijdrages per groep samen!

Helaas kunnen we voor bedrijven of zelfstandigen geen fiscale attesten uitschrijven. Indien je graag een ontvangstbewijsje krijgt, vink dan het bijhorende veld aan en wij nemen contact met u op!

bronzen paneel
€10,00 per paneel
Je wil een klein maar broodnodig steentje bijdragen. Elke kleine bijdrage is meer dan welkom! In ruil voor deze optie krijg je een eervolle vermelding op de Facebookpagina van de Menapiërs. 

zilveren paneel
€50,00 per paneel
Geef je liever een serieuze duw in de rug? Voor de prijs van 50 euro adopteer je een zilveren paneel. Je (groeps)naam komt op een lijst te staan die in de bar wordt gehangen.

gouden paneel
€100,00 per paneel
Bouw mee aan de toekomst van de Menapiërs met een gouden paneel. Ga je voor een gouden paneel, dan komt jouw (groeps)naam op een foto van je paneel die te bewonderen valt in de bar!
de-steunactie